Drejkurs/Prova-på-drejning

Priser

60 min – 450 SEK , sedan löpande 100 SEK per påbörjad kvart. Tiden räknas från den tid som är bokad. Oavsett om man anländer senare än utsatt tid.

Detta pris gäller INTE per person utan per timme oavsett antal deltagare. Max antal deltagare per tillfälle är 5 personer (undantag kan göras).

Hur går det till?

Denna drejkurs är anpassad till de som aldrig drejat förut eller nybörjare, därför gör jag centreringen av leran så att ni kan få känna på hur det är att dreja. Vill man lära sig att centrera(få leran jämn och på mitten av skivan innan drejning) rekommenderar jag att man bokar en timme ensam.

Jag(Evelina) visar först olika tekniker, tex drejning och kavling. Sedan får deltagarna dreja en och en medan jag hjälper till vid drejskivan. De som inte drejar kan kavla, skulptera och tex sätta öra på sina drejade koppar under tiden. är man 4 personer brukar man hinna minst 2 drejade alster på en timme. Ju färre deltagare desto mer hinner man. Det finns endast 1 drejskiva i verkstaden. När drejkursen är över får era alster torka i circa 2-3 veckor, sedan bränner jag och glaserar i en vit glasyr. Därefter kontaktar jag er(efter ca 4-5 veckor) och ni kan hämta era alster.

Vill ni själva glasera och välja färg på era alster får ni boka ett nytt tillfälle för detta. Samma pris gäller som för drejning. Vissa glasyrer är giftiga i obränd form och därför ej lämpliga för barn att använda. De är dock inte giftiga efter bränning.

Att tänka på inför drejning

  • Ha oömma kläder, byxor är smidigare än kjol.
  • Ha inga ringar eller armband på dig.
  • Se till att naglarna är korta, det går ej att dreja med lösnaglar eller väldigt långa naglar.
  • Det kan vara kyligt i verkstan så ta gärna med en extra tröja.

Möhippedrejning

30 min 350 SEK

Det har blivit poppis att ha drejning som en kul grej i en möhippa eller svensexa. Bruden/Brudgummen får ha ögonbindel och sedan sätta sig vid drejskivan och dreja ett ”vackert” alster till sin blivande livspartner. (Tänk på att det dröjer 4- 5 veckor innan keramiken kan hämtas)

Boka

Skicka ett mail till: evelina@rustikagarden.se

eller skriv ett sms till: 0761486317

så kommer vi överens om dag och tid!

OBS, vecka 42-45 går det ej att boka drejning.