Smörbyttor av löv

Äntligen dags för lite lerarbete 🥰 Det kommer dröja innan den nya keramikverkstaden är färdig(den är inte ens påbörjad) men som tur är kan jag kavla och dreja lite i förrådet så länge. I somras insåg jag att det var en stor brist på oliv/smörbyttor i cafét. Så idag har jag varit ute på gården […]

Saltlakrits

Nyhet! Salt lakritskola med chokladbotten och hallonkesella 🖤☠😍👌🤤💣 Det finns inga ord för hur god denna kakan är. Alltså… Ja det är jag som tagit en bit🙈 Och jag dog den ljuva lakritsdöden en stund 😅

Recept på goda cookies

Jag tänkte dela med mig av ett av mina favoritrecept! Den amerikanska klassikern Chocholate chip cookies. Dessa kakor blir lite sega i mitten och krispiga på utsidan. Ingredienser: 100 gram smör 1 dl strösocker 1/2 dl farinsocker 1 ägg 3 dl mjöl 1/2 tsk bikarbonat 1/2 tsk salt 1 tsk vanillinpulver 100 gram chokladknappar (mörk) […]

Nättjäst bröd

Att göra degen på kvällen och sedan låta den jäsa sakta i kylen över natten vinner man mycket på. Dels går det fort att få nygräddat bröd på morgonen, men vad som är ännu bättre; brödet blir helt fantastiskt segt, fluffigt och saftigt. Det är en enorm skillnad i smak och konsistens mot bröd som […]

Chokladbolls”sushi”

Vi fick en galen idé… Ungefär såhär gick konversationen: – Det är så drygt att rulla chokladbollar. – Ja… man skulle rullat degen till en rulle bara och skurit ut bitar. – Ja! Chokladpuckar typ! – Så kunde man ha olika fyllning också, nästan som sushi. – Chokladbollssushi!! Så… TADA! Chokladbolls”sushi” a la Rustika gården! […]

Blåbärsmoussetårta

Kakylen är påfylld igen efter helgens tabberas(nästan allt tog slut)😅 Och denna veckans nyhet är blåbärsmoussetårta med browniebotten 🌸 Snart kommer även passionsfruktstarteletter. Försök uttala det rätt om du kan! 😉 Öppet 10- 16 Alla dagar utom måndagar.

Kikärtsbröd

Dessa saftiga bullar är bara helt otroligt goda. Jag har bakat dessa i många år och de är lika uppskattade av stora som små. Fulla av protein och riktigt mättande. Här kommer en länk till receptet: https://www.ica.se/recept/baka-brod-med-baljvaxter-400238/

Maränger

Jag har blivigt helt kär i stora fluffiga, sega maränger! Idag testade jag att göra en sats med chokladsås i smeten och sedan ringlade jag mörk choklad ovanpå. Himmelskt!